16 Kasım 2009 Pazartesi

SALAMLI RULO KREP




MALZEMELER

KREP İÇİN:

3 SU BARDAĞI UN
4 ADET YUMURTA
2 SU BARDAĞI SÜT
TUZ VE ŞEKER
1 ÇAY KAŞIĞI KABARTMA TOZU

İÇİ İÇİN:

2 SU BARDAĞI SÜZME YOĞURT
KREM PEYNİR
2 DİŞ SARIMSAK
200 GR SALAM SADE
SIVIYAĞ
4 ADET SALATALIK TURŞUSU
2 ADET KÖZLENMİŞ KIRMIZI BİBER

ÜZERİNE:
YARIMŞAR DEMET ÇOK İNCE KIYILMIŞ DEREOTU VE MAYDANOZ

YAPILIŞI:

*KREPLER İÇİN ,YUMURTA,SÜT, TUZ VE ŞEKER ÇIRPILIR UN İLAVE EDİLİP BOZA KIVAMINDA BİR HAMUR HAZIRLANIR.
*KREP TAVASINDA ÖNLÜ ARKALI PİŞİRİLİR.
*AYRI BİR KAPTA SÜZME YOĞURT,PEYNİR SIVIYAĞ TUZ VE KIYILMIŞ DEREOTUNDAN BİR MİKTAR KARIŞTIRILIR.(BİR MİKTAR ÜZERİNE SÜRMEK İÇİN AYRILIR)
*DÜZ BİR ZEMİNE STREÇ FİLM YAYILIR ALTI ADET KREP DİKDÖRTGEN OLUŞTURACAK BİÇİMDE DİZİLİR.



*ÜZERİNE PEYNİRLİ HARÇTAN SÜRÜLÜR.ONUN ÜZERİNE SALAMLAR ARALIKSIZ OLARAK DİZİLİR.



*DİKDÖRTGENİN KISA KENARINA KÖZLENMİŞ BİBER VE SALATALIK TURŞUSU DİZİLİP RULO ŞEKLİNDE SARILIR.
*BUZ DOLABINDA 2-3 SAAT BEKLETİLİR.DOLAPTAN ÇIKARILIP AYRILAN HARÇ ÜZERİNE SÜRÜLÜR.KIYILMIŞ MAYDANOZ VE DEREOTUNA BULANDIRILIP DİLİMLEYEREK SERVİS YAPILIR.

2 yorum:

  1. Nefis olmus ellerine saglik!

    ----

    Pasta Susleme Teknikleri Etkinligi icin bir davet bu! Gosterin dunya aleme pasta nasil suslenirmis :)

    Beni yalniz birakmayacaginizdan eminim...

    Hollandadan sevgiler!
    www.dusbahcesi.blogspot.com

    YanıtlaSil
  2. ellerinize sağlık nefis olmuş
    Pasta Susleme Teknikleri Etkinligi nerde acaba
    bende bakmak istiyorum tşk ederim

    YanıtlaSil