16 Kasım 2009 Pazartesi

TAVUKLU SALATA




MALZEMELER:

2 ADET TAVUK GÖĞÜS
10 ADET KADAR KORNİŞON TURŞU
½ DEMET DEREOTU
1 SU BARDAĞI İRİ DÖVÜLMÜŞ CEVİZ
2 SU BARDAĞI YOĞURT
2-3 DİŞ SARIMSAK
TUZ-PULBİBER

MAYONEZ İÇİN:

1 YUMURTA SARISI
1 SU BARDAĞI SIVI YAĞ
½ LİMON SUYU

YAPILIŞI:

*TAVUK ETLERİ HAŞLANIR VE DİDİKLENİR.
*CEVİZLER VE SARMISAKLAR İRİ DÖVÜLÜR.
*DEREOTU İNCE DOĞRANIR
*KORNİŞON TURŞULAR İNCE DOĞRANIR
*1 YUMURTA SARISI.KABA ALINIR MİKSERLE ÇIRPILIR.İÇİNE YAVAŞ YAVAŞ 1 SU BARDAĞI SIVI YAĞ İLAVE EDİLEREK MAYONEZ YAPILIR İÇİNE İSTEĞE GÖRE LİMON SUYU İLAVE EDİLİR.
*BÜTÜN MALZEMELER KARIŞTIRILIR TUZ VE BAHARATLARI İLAVE EDİLİR. ŞEKİLLİ BİR KEK KALIBINA SALATA KONUR.BUZDOLABINDA 1-2 SAAT BEKLEDİKTEN SONRA SERVİS TABAĞINA TERS ÇEVRİLİP SERVİS YAPILIR.
KİRAZ DOMATES VE MAYDANOZLA SÜSLENİR.

2 yorum:

  1. süper bir salata olmuş canım.tavuklu salatalara bayılırım:)ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  2. Merhabalar ..

    Salata harika gözüküyor elerinize sağlık...

    Etkinlik' in anlamını sormuşun...
    Mesela benim etkinliğim yaman etkinlikler kapsamında ayşe hanım tarafından düzenleniyor ve benim konum bisküvili pastalardı...
    Bir çok arkadaşım bisküviyle çeşitli pastalar yapıyor bende onları sayfamda yyaınlayıp bir arşivim oldu:))
    Bir nevi kişisel paylaşım yada bloger dayanışması diyelim:))

    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil