29 Ekim 2009 Perşembe

KROKANLI PASTA







PANDİSPANYA MALZEMELERİ;

6 YUMURTA (AKI VE SARISI AYRILIR)
6 ÇORBA KAŞIĞI ŞEKER
1 YEMEK KAŞIĞI KAKAKO
6 ÇORBA KAŞIĞI UN
1 ÇORBA KAŞIĞI NİŞASTA

YAPILIŞI:

*YUMURTA AKLARI MİKSERLE KAR HALİNE GETİRİLİR.
*AZAR AZAR ŞEKER İLAVE EDİLİP ÇIRPMAYA DEVAM EDİLİR.
*YUMURTA SARILARI TEKER TEKER İLAVE EDİLİP ÇIRPILIR.
*EN SON 3 KERE ELENMİŞ,UN,NİŞASTA,KABARTMA TOZU VE KAKAO İLAVE EDİLİP TAHTA KAŞIKLA FAZLA SÖNDÜRMEDEN KARIŞTIRILIR
*KELEPÇELİ KALIBA ORTASI ÇUKUR KENARLARI YÜKSEK BİR ŞEKİLDE DÖKÜLÜP ÖNCEDEN ISITILMIŞ 150 DERECELİK FIRINDA PİŞİRİLİR.



KREMA MALZEMELERİ:

2 YUMURTA
1 SU BARDAĞI ŞEKER
1 SU BARDAĞINDAN 1 PARMAK EKSİK UN
2,5 SU BARDAĞI SÜT
40 GR BİTTER ÇİKOLATA
YAPILIŞI:
*BİTTER ÇİKOLATA HARİÇ DİĞER MALZEMELERLE MUHALLEBİ YAPILIR.PİŞTİKTEN SONRA İÇİNE KIRILMIŞ BİTTER ÇİKOLATA İLAVE EDİLİP KARIŞTIRILIR.



KROKAN MALZEMELERİ;

1 BARDAK ŞEKER
2 ÇORBA KAŞIĞI SU
150 GR FINDIK
YAPILIŞI:
*ŞEKER VE SU KAYNATILIR RENGİ PEKMEZ KIVAMINI ALINCA DÖVÜLMÜŞ FINDIK KOYULUP KARIŞTIRILIR.
*YAĞLI KAĞIDIN ÜZERİNE DÖKÜLÜP SOĞUDUKTAN SONRA MERDANE İLE KIRILIR.




ÜZERİ İÇİN:

2 POŞET KREM ŞANTİ (KAKAOLU)
1 SU BARDAĞI SÜT
*ÇIRPILDIKTAN SONRA BUZDOLABINA KONULUP SOĞUTULUR.
*YAĞLI KAĞITTAN BİR KÜLAH YAPIP İÇİNE KREMŞANTİDEN BİR MİKTAR KONULUR.SIKMA TORBASINADA KREM ŞANTİ DOLDURULUR.YAĞLI KAĞITTAKİ KREMADAN UZUN BİR ÇİZGİ ÇİZİLİR.SIKMA TORBASINDAKİ KREMAYLA ARADAKİ BOŞLUKLAR DOLDURULARAK BİR SEPET YAPILIR.

4 yorum:

  1. oooo harika gözüküyor gözlere şenlik:))

    YanıtlaSil
  2. pasta muhteşem görünüyor.doğum günleri için ideal bir pasta.elinize sağlık

    YanıtlaSil
  3. doğum günüme yaparsın artık=P

    YanıtlaSil
  4. merak ediyordum bu pastayı..
    yapanların ellerine sağlık sepet fikri şahane olmuş.....

    YanıtlaSil