29 Ekim 2009 Perşembe
PEYNİRLİ MİNİ SANDVİÇLER
MALZEMELER
1 KG UN
YARIM ÇAY BARDAĞI TOZ ŞEKER
3 ADET YUMURTA
250 GR MARGARİN VEYA TEREYAĞI
40 GR YAŞ MAYA
1 SU BARDAĞI ILIK SÜT
İÇİ:
250 GR BEYAZ PEYNİR
100 GR SÜZME YOĞURT
150 GR RENDE KAŞAR PEYNİRİ
İNCE KIYILMIŞ MAYDANOZ
ÜZERİ İÇİN: 1 YUMURTA SARISI
YAPILIŞI:
*UN BİR KABA ELENİR ODA SICAKLIĞINDAKİ MARGARİN YUMURTA,MAYA,TUZ VE TOZ ŞEKER EKLENİP SÜTLE BERABER HAMUR TUTULUR.MAYALI HAMURLARA KONAN SÜT ILIK OLMALIDIR.
*HAMURUN ELE YAPIŞMAYAN YUMUŞAK BİR HAMUR OLMASI GEREKMEKTEDİR.
*YAKLAŞIK 30 KÜÇÜK BEZEYE AYRILIR.ÜZERLERİNE YUMURTA SARISI SÜRÜLÜP 200 DERECELİK FIRINDA 15-20 DK PİŞİRİLİR.
*BEYAZ PEYNİR VE SÜZME YOĞURT KARIŞTIRILIR, İKİYE AYRILAN SANDVİÇLERİN İÇİNE KREMA SIKACAĞI İLE SIKILIR,KENARLARI RENDE KAŞARA VEYA İNCE KIYILMIŞ MAYDONOZA BULANIP SERVİS TABAĞINA ALINIR.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder