29 Ekim 2009 Perşembe

PEYNİRLİ MİNİ SANDVİÇLER





MALZEMELER

1 KG UN

YARIM ÇAY BARDAĞI TOZ ŞEKER

3 ADET YUMURTA

250 GR MARGARİN VEYA TEREYAĞI

40 GR YAŞ MAYA

1 SU BARDAĞI ILIK SÜT

İÇİ:

250 GR BEYAZ PEYNİR

100 GR SÜZME YOĞURT

150 GR RENDE KAŞAR PEYNİRİ

İNCE KIYILMIŞ MAYDANOZ

ÜZERİ İÇİN: 1 YUMURTA SARISI

YAPILIŞI:

*UN BİR KABA ELENİR ODA SICAKLIĞINDAKİ MARGARİN YUMURTA,MAYA,TUZ VE TOZ ŞEKER EKLENİP SÜTLE BERABER HAMUR TUTULUR.MAYALI HAMURLARA KONAN SÜT ILIK OLMALIDIR.

*HAMURUN ELE YAPIŞMAYAN YUMUŞAK BİR HAMUR OLMASI GEREKMEKTEDİR.
*YAKLAŞIK 30 KÜÇÜK BEZEYE AYRILIR.ÜZERLERİNE YUMURTA SARISI SÜRÜLÜP 200 DERECELİK FIRINDA 15-20 DK PİŞİRİLİR.



*BEYAZ PEYNİR VE SÜZME YOĞURT KARIŞTIRILIR, İKİYE AYRILAN SANDVİÇLERİN İÇİNE KREMA SIKACAĞI İLE SIKILIR,KENARLARI RENDE KAŞARA VEYA İNCE KIYILMIŞ MAYDONOZA BULANIP SERVİS TABAĞINA ALINIR.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder