

PANDİSPANYA MALZEMELERİ;
6 YUMURTA (AKI VE SARISI AYRILIR)
6 ÇORBA KAŞIĞI ŞEKER
1 YEMEK KAŞIĞI KAKAKO
6 ÇORBA KAŞIĞI UN
1 ÇORBA KAŞIĞI NİŞASTA
YAPILIŞI:
*YUMURTA AKLARI MİKSERLE KAR HALİNE GETİRİLİR.
*AZAR AZAR ŞEKER İLAVE EDİLİP ÇIRPMAYA DEVAM EDİLİR.
*YUMURTA SARILARI TEKER TEKER İLAVE EDİLİP ÇIRPILIR.
*EN SON 3 KERE ELENMİŞ,UN,NİŞASTA,KABARTMA TOZU VE KAKAO İLAVE EDİLİP TAHTA KAŞIKLA FAZLA SÖNDÜRMEDEN KARIŞTIRILIR
*KELEPÇELİ KALIBA ORTASI ÇUKUR KENARLARI YÜKSEK BİR ŞEKİLDE DÖKÜLÜP ÖNCEDEN ISITILMIŞ 150 DERECELİK FIRINDA PİŞİRİLİR.

KREMA MALZEMELERİ:
2 YUMURTA
1 SU BARDAĞI ŞEKER
1 SU BARDAĞINDAN 1 PARMAK EKSİK UN
2,5 SU BARDAĞI SÜT
40 GR BİTTER ÇİKOLATA
YAPILIŞI:
*BİTTER ÇİKOLATA HARİÇ DİĞER MALZEMELERLE MUHALLEBİ YAPILIR.PİŞTİKTEN SONRA İÇİNE KIRILMIŞ BİTTER ÇİKOLATA İLAVE EDİLİP KARIŞTIRILIR.

KROKAN MALZEMELERİ;
1 BARDAK ŞEKER
2 ÇORBA KAŞIĞI SU
150 GR FINDIK
YAPILIŞI:
*ŞEKER VE SU KAYNATILIR RENGİ PEKMEZ KIVAMINI ALINCA DÖVÜLMÜŞ FINDIK KOYULUP KARIŞTIRILIR.
*YAĞLI KAĞIDIN ÜZERİNE DÖKÜLÜP SOĞUDUKTAN SONRA MERDANE İLE KIRILIR.

ÜZERİ İÇİN:
2 POŞET KREM ŞANTİ (KAKAOLU)
1 SU BARDAĞI SÜT
*ÇIRPILDIKTAN SONRA BUZDOLABINA KONULUP SOĞUTULUR.
*YAĞLI KAĞITTAN BİR KÜLAH YAPIP İÇİNE KREMŞANTİDEN BİR MİKTAR KONULUR.SIKMA TORBASINADA KREM ŞANTİ DOLDURULUR.YAĞLI KAĞITTAKİ KREMADAN UZUN BİR ÇİZGİ ÇİZİLİR.SIKMA TORBASINDAKİ KREMAYLA ARADAKİ BOŞLUKLAR DOLDURULARAK BİR SEPET YAPILIR.

oooo harika gözüküyor gözlere şenlik:))
YanıtlaSilpasta muhteşem görünüyor.doğum günleri için ideal bir pasta.elinize sağlık
YanıtlaSildoğum günüme yaparsın artık=P
YanıtlaSilmerak ediyordum bu pastayı..
YanıtlaSilyapanların ellerine sağlık sepet fikri şahane olmuş.....