
MALZEMELER:
250 GR KIYMA
1 ADET SOĞAN
YARIM DEMET MAYDANOZ
1 SU BARDAĞI İNCE BULGUR
1 SU BARDAĞI RENDELENMİŞ HAVUÇ
1 SU BARDAĞI İNCE DÖVÜLMÜŞ CAVİZ
3 ADET YUFKA
2 ADET YUMURTA
1 SU BARDAĞI GALETA UNU
KARABİBER-TUZ
YAPILIŞI:
*BİR TANCEREDE SIVIYAĞ VE RENDELENMİŞ SOĞAN KAVRULUR.KIYMA İLAVE EDİLİR SUYUNU BIRAKIP ÇEKENE KADAR KAVRULUR.İNCE DOĞARANMIŞ MAYDANOZ,TUZ,KARABİBER İLAVE EDİLİP ALTI KAPATILIR.
*BİR TENCEREDE BULGURA KAYNAMIŞ SU İLAVE EDİLİP ŞİŞİRİLİR.
*KIYMALI HARCA,RENDELENMİŞ HAVUÇ,BULGUR,VE CEVİZ İLAVE EDİLİP SOĞUTULUR.
*YUFKALAR 16 PARÇAYA KESİLİR GENİŞ KENARINA İÇTEN KONULUP SİGARA BÖREĞİ GİBİ SARILIR.
*ÖNCE ÇIRPILMIŞ YUMURTAYA DAHA SONRA GALETA UNUNA BULAYIP KIZGIN YAĞDA KIZARTILIR. SICAK OLARAK SERVİS YAPILIR...
ellerine sağlık canım.hep yapmak istedigim ama bir türlü yapmaya fırsat bulamadığım börek avcı böreği.inşallah bende denicem.sevgiler canım..
YanıtlaSilooo harika ellerine sağlık canım..
YanıtlaSilMutlu hafta sonları...
ayy nefis görünüyor ellerinize sağlık
YanıtlaSilgaleta unlu böreklere bayılırım...
Nefis görünüyor, ellerinize saglık. mutlu hafta sonu diliyorum.
YanıtlaSilCanım,
YanıtlaSilöncelikle aramıza hoş geldin.Ellerine sağlık.Çok güzel görünüyor.
Sık sık görüşmek dileğiyle,
Sevgiyle kal.
Canım ;
YanıtlaSilGüzellik, birlik, beraberlik dolu, her zaman bir öncekinden daha güzel ve mutlu bir Kurban Bayramı geçirmeniz dileğiyle.
Sevgiyle kal.
Canım,
YanıtlaSildilerim bir sorun yoktur. Uzun zamandır yoksun.Merak ettim.
Sevgiyle kal.
rahimecik kursu bıraktın diye bloğudamı bıraktın......
YanıtlaSil