10 Ekim 2009 Cumartesi

ŞEFTALİLİ PASTA


Acemi bir aşçı olarak yeni lezzetler denemeye çalışıyorum.Tatlıyı çok seven biri olarak ben bayıldım.umarım sizde seversiniz.denemenizi şiddetle tavsiye ederim.

malzemeler;

3 yumurta3 kahve fincanı şeker
4 kahve fincanı un
2 kahve fincanı süt
1 kahve fincanı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya ve 2-3 şeftali
kreması için;1 paket cremole kakaolu
1 paket krem şanti
1 çay bardağı ceviz yada fındık
yapılışı;
şeker ve unu 2-3dk çırpın.diğer sıvı malzemeleri ekleyin ve karıştırın.sonra un,kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin.önceden ısınmış 170derecedeki fırında pişirin.piştikten sonra keki ip yardımı ile kesin ve alt tabanı bir kenara ayırın.üst parçayı kare dilimler şeklinde kesin.kesdiğimiz parçaların yarısını tarifine göre yapılmış kremşanti ile karıştırın.diğer yarısınıda cremoleyi daha az bir sütle yapıp karıştırın.şeftalileri soyup ince dilimler yapın.ve yuvarlak bir kasenin içini streç filmle kaplayın.şeftalileri her tarafına dizin.üzerine önce kremoleli keki sonrada krem şantili keki dökün.alt taban kekide üzerine yerleştirip en az 2 saat dolapta bekletin.afiyet olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder