25 Ekim 2009 Pazar

SÜPRİZ PASTA




Malzemeler;

6 yumurta
6 kahve fincanı un
4 kahve fincanı şeker
1,5 paket kabartma tozu
vanilya


İçi için;

1'er kahve fincanı kuru üzüm,kuru kayısı,kuru incir
1 su bardağı fındık veya ceviz
2 su bardağı süt(krem şantiyi çırpmak için)
2 poşet krem şanti
1 tatlı kaşığı tarçın

çikolata sos için;

2 kaşık kakao
7 kaşık şeker
1,5 yemek kaşığı un
2 su bardağı su
40 gr. bitter çikolata


Yapılışı;

*Çırpma kabına yumurta ve şeker konulup mikserle beyazlaşıp kıvam alana kadar çırpılır.
*Daha sonra elenmiş un,vanilya ve kabartma tozu eklediğimiz un konulup karıştırılır.
*Yağlanıp unlanmış pandispanya kalıbına konulup 170 derecelik önceden ısıtılmış fırında pişirilir.
*Soğutup kalıptan çıkartılan pandispanyanın üst kısmı kapak gibi düzgün bir şekilde kesilip içi çıkartılır.(görünümü boş bir kase olacak)
*Kremşanti süt ile çırpılır.
*Kayısı,kuru üzüm,kuru incir yıkanıp biraz suda bekletilir.Yumuşadıktan sonra kurulanıp minik minik kesilir.
*Kekin içinden çıkan parçalar küp küp kesilir.
*Kremşanti,incir,ceviz,kayısı,kuru üzüm,tarçın ve kesilmiş kek parçaları karıştırılıp boş olan kekin içine doldurulur.Kekin üzeri düzeltilip kapak olarak kestiğimiz kek parçası kekin üzerine kapatılır.
*Çikolata sos için bitter hariç tüm malzemeler karıştırılarak pişirilir.Piştikten sonra içine bitter atıp eritilir.
*Daha sonra kekin üzerine dökülüp servis yapılır...

2 yorum:

  1. Hmm cok degişik bir pasta olmus bu tam süpriz gercekten de,dışardan bakınca normal görünüyor:)Bunu da çok begendim ben,ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  2. Ne kadar lezzetli gözüküyor...

    YanıtlaSil