26 Ekim 2009 Pazartesi

PATATES PASTASI




Yapımı kolay lezzetide bir o kadar harika.Görünüm olarak misafirler için oldukça şık bir sunum.Denemenizi tavsiye ederim...

Malzemeler;

6 adet haşlanmış patates
2 adet haşlanmış havuç
2 bardak sarımsaklı yoğurt
4 yemek kaşığı mayonez
1 demet maydanoz
yeşil soğan
kornişon turşu
sıvıyağ-limon


Yapılışı;

*Haşlanmış patatesler püre yapılır içine(1-2 kaşık patates püresi ayrılır)sıvıyağ,limon ve tuz ilave edilip hamur yapılır.3-4 dal yeşil soğan doğranır.
*Havuçlarda haşlanıp püre haline getirilir.
*Sarımsaklı yoğurt,mayonez ve tuz karıştırılır.
*Patatesli hamurun yarısı kelepçeli kalıba bastırılır.1-2 kaşık yoğurtlu harçtan sürülüp üzerine küp kesilmiş kornişonlar ilave edilir.Üzerine 2 kaşık yoğurt dökülür.Patatesli harcın diğer yarısı yayılır.Buzdolabında bir saate kadar bekletilir.
*Ayırdığımız patates ve havuç karıştırılır.Havuç şekli verilir.Maydanozların yapraklarından ayırıp havuç yaprakları yapılır.Diğer kalan maydanozlarda ince kıyılır.



*Kalıptan çıkan patateslerin üzeri yoğurtla kaplanır.Üzerleri yaptığımız havuç şekilleri ile süslenir.Kenarlarına kıyılmış maydanoz yapıştırılır.Afiyetle...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder