15 Ekim 2009 Perşembe

SATRANÇ KURABİYE



Malzemeler;


3 yumurta sarısı

1 yumurta akı

250 gr. margarin veya tereyağ

2 çorba kaşığı yoğurt(silme)

6 çorba kaşığı pudra şekeri

kabartma tozu

vanilya

1,5 çorba kaşığı kakao



Yapılışı;


*Yoğurma kabına eritip soğuttuğumuz margarini,yumurta sarılarını,yoğurdu,pudra şekerini ve vanilyayı alıp karıştıralım.

*Kabartma tozu ve elenmiş unu ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim.

*Hamuru üç eşit parçaya ayırıp bir parçasına kakao ilave edip tekrar yoğuralım.

*3 hamurdan 1 parmak kalınlığında yuvarlak şeritler yapalım.Şeritlerin her birini 3 eşit parçaya bölelim.(9 adet şerit elde etmiş olalım)

*Şeritlere yumurta akı sürüp beyaz,kakaolu,beyaz olmak üzere 3 şeridi yanyana dizelim.Hamurların üzerinede yumurta akı sürelim,bu defada kakaolu,beyaz,kakaolu dizelim.Yine üzerine yumurta akı sürüp beyaz,kakaolu,beyaz dizip,hamuru streç filme sarıp buzlukta hafifçe donduralım.

*Hafifçe donan şeritlerimizi ½ cm. kalınlığında keselim.Yağlı kağıt döşenmiş tepsiye dizip 180 derecelik fırında üzerleri beyaz kalacak şekilde pişirelim...








2 yorum:

  1. Merhabalar blogunuz hayırlı olsun daha güzel paylaşımlarda görüşmek dileğiyle...

    YanıtlaSil
  2. merhaba hoş geldiniz.teşekkür ederim inşallah.

    YanıtlaSil