10 Ekim 2009 Cumartesi

GÜVEÇTE LAHANA DOLMASI


Lahana sarmasını ilk kez annemsiz yaptım ve tadı oldukça güzel oldu.güveç kabında pişirmekte farklı bir lezzet verdi.denemenizi tavsiye ederim.

malzemeler;

orta büyüklükte sarmalık lahana
1 su bardağı pirinç
1 su bardağı pilavlık bulgur
1 orta boy soğan
1 tutam maydanoz
1 çay kaşığı tuz,karabiber,kırmızı biber,kimyon
1 kaşık domates salçası
1 kaşık biber salçası
yarım çay bardağı sıvı yağ
ince iki dilim tereyağ

yapılışı;

Lahana yapraklarını kırmadan ayırıp yıkıyoruz. geniş bir tencereye su doldurup kaynatıyoruz.lahanaları kaynayan suda 4-5 dk. haşlayıp süzgece alıyoruz.diğer taraftan sıcak suda beklettiğimiz pirinç ve bulgurları yıkayıp süzüyoruz.üzerine ince doğranmış soğanı,maydanozu,domates ve biber salçasını,sıvı yağı ve baharatlarını ekliyoruz.ve harcı harmanlıyoruz.haşlamış olduğumuz lahanaları sarmalık şekillerde kesip iç harçtan az bir miktar koyup sarıyoruz.güveç kabımıza güzelce diziyoruz. lahana ve iç harç bitene kadar devam ediyoruz.en üstüne ince dilim tereyağları koyuyoruz.1 yemek kaşığı salçayı suda eritip sarmanın üzerine döküyoruz ve üzerini kaplayacak kadar su ilave ediyoruz.üzerine tatlı tabağı kapatıp güvecin kapağınıda kapatıyoruz.kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte en az yarım saat pişmeye bırakıyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder