14 Ekim 2009 Çarşamba

KEDİLİ TRANSFER PASTA


Bu pasta tarfini arzumcum  aldım.Gördüğüm günden beri yapmanın hayalini kuruyordum ve en sonunda denemeye karar verdim.Pastamın görüntüsü acemiliğimi belli ediyor sanırım ama ilk deneme için fena sayılmam sanırım.Zaman ve emek harcanması gereken bir pasta umarım beğenirsiniz.Afiyet olsun...
Malzemeler;
Pandispanya için;
4 adet yumurta
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı sıcak su
7 yemek kaşığı şeker
7 yemek kaşığı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Islatmak için; süt
Krema:
2 su bardağı süt
4 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı pirinç unu
1 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı un
1 paket vanilya
50 gr. margarin
1 poşet krem şanti+1 bardak süt
Kedi için;
40 gr. bitter çikolata
80 gr. beyaz çikolata
Yapılışı;
Öncelikle model olan kağıdımızı tepsimize bantlıyoruz.Üzerine yağlı kağıdımızı kaymaması için bantlıyoruz.Bitter çikolatayı benmari usulü eritiyoruz.Yağlı kağıtta alttan gözüken modelin ana hatlarını krema torbası veya yağlı kağıttan yaptığımız külah yardımıyla çiziyoruz.Üstten başlayıp alta doğru çizersek diğer kısımlar bozulmaz.Bıyıkları,gözleri ve burnu dolduruyoruz.Daha sonra beyaz çikolatayıda benmari usulü eritiyoruz ve bir kaşık ayırıyoruz.Ayırdığımız bir kaşık beyaz çikolataya gıda boyası katıp renklendiriyoruz.Kedimizin pembe kurdelasını dolduruyoruz. Geri kalan beyaz çikolatayla boş kalan kısımları dolduruyoruz.1 gece buzdolabında bekletiyoruz.
Kek için; önce sıvı malzemeleri katıp çırpıyoruz.Sonra katı malzemeleri eleyerek ekliyoruz.180 derecelik fırında pişiriyoruz.
Krema için; süt,şeker,pirinç unu,nişasta ve unu tencereye alıyoruz. Orta ateşte karıştırarak pişiriyoruz. Margarin ile vanilyayı ekleyip,çırpıyoruz. Şantiyi 1 bardak süt ile çırpıp ve ılımış olan kremaya ilave edip,çırpıyoruz.
Pandispanyayı ikiye kesiyoruz ve ara katına kremamızdan sürüyoruz.İsteğe göre arasına meyve veya fındık ve çikolata parçaları koyabiliriz.Üzerine diğer pandispanyayı kapatıp kremamızı sürüyoruz ve üzerini düzeltiyoruz.Dolaptan çıkardığımız kedimizi pastamızın ortasına dikkatli bir şekilde yerleştiriyoruz.Pastamızı dolapta 2 saat dinlendirdikten sonra servise hazır...

4 yorum:

  1. ellerine sağlık rahime
    kedili pastan cok cici duruyor nasıl kıydın buna hım????????

    YanıtlaSil
  2. ellerinize saglık cok güzel tarifler devamını bekliyoruz:):)

    YanıtlaSil
  3. Esmacım kıymak hiçte zor olmadı ;)

    YanıtlaSil
  4. inşallah devamı gelecek...

    YanıtlaSil