26 Ekim 2009 Pazartesi

CEVİZLİ-HAVUÇLU RULO PAY








Malzemeler;

2 yumurta
1 su bardağı yoğurt
250 gr. margarin veya tereyağ
1 su bardağı şeker
1 paket kabartma tozu
4,5 - 5 su bardağı un
100 gr. ceviz(bütün ceviz)

İçi için;

½ su bardağı şeker
4 orta boy havuç
1 tatlı kaşığı tarçın
1 çorba kaşığı kakao

Yapılışı;

*Tepsi margarin ile yağlanıp unlanır.Cevizler yanyana ve aralıksız olarak tepsiye dizilir.
*Çırpma kabına eritilip soğutulmuş margarin,yumurta,şeker ve yoğurt koyulur mikserle 1-2 dk. çırpılır.
*Daha sonra elenmiş un ve kabartma tozu ilave edilerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapılır.
*Ayrı bir yerde havuçlar soyulup rendenin iri tarafı ile rendelenir.Tarçın,şeker ve kakao atılarak karıştırılır.
*Dinlenen hamur merdane ile ½ cm. kalınlığında açılır.Üzerine iç malzemesi konulup rulo yapılır.Streç filmle sarılıp buzlukta hamur sertleşinceye kadar bekletilir.
*Donan hamur keskin bir bıçakla 2 cm.eninde kesilip daha önce ceviz dizilen tepsiye aralıksız ve yanyana dizilir.






*170 derecelik fırında pembeleşinceye kadar pişirilir.



*Pişen pay soğutulup cevizler üstte kalacak şekilde ters çevrilip tepsiye çıkartılır.Afiyet olsun...

4 yorum:

  1. Nefis bir tarif canım.ellerine sağlık.Denenecekler listemde yerini aldı:)sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. görüntü muhteşem.eline sağlık.

    YanıtlaSil
  3. hepsi çok güzel görünüyor bunların
    5 çayının yanıda harika gider yapanların ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  4. Ooo harika:))
    Ellerine sağlık canım...

    YanıtlaSil