Aslında karışık tatlardan pek hoşlanmam fakat bu pilav çok hafif olmuştu.Tarifini bir yerde görsem denemezdim ama kursta tadına bakınca yapılmaya değer olduğunu anladım tavsiye ederim.Afiyet olsun...
Malzemeler;
2 su bardağı pirinç
2 su bardağı su
½ çay bardağı sıvı yağ
1 demet taze soğan
1 demet dereotu
2 adet ince rendelenmiş havuç
8-10 adet kornişon turşu
1 limon - tuz
Yapılışı;
*Pirinçler ayıklanıp yıkanır.Tuzlu sıcak suda 15 dk. bekletilir.
*Bir tencereye 2 bardak su ve sıvıyağ konulup kaynatılır.Kaynayan suya süzdüğümüz pirinçler salınır.Suyunu çekinceye kadar pişirilir.1o dk. demlenir soğumaya bırakılır.
*Diğer tarafta taze soğanlar ve dereotu ayıklanıp yıkanır ve ince ince kıyılır.
*Kornişon turşular minik küpler halinde kesilir.
*Soğuyan pilava ince kıyılmış dereotu ve taze soğan,ince kıyılmış havuç ve kornişon turşular katılıp karıştırılır.
*Üzerine yeteri miktarda limon sıkılıp soğuk olarak servis yapılır.
NOT:Dereotu ve taze soğanlar 15 dk. kadar sirkeli suda bekletilirse mikropları ölür...
NOT:Dereotu ve taze soğanlar 15 dk. kadar sirkeli suda bekletilirse mikropları ölür...
farklı bir tarif salata olarakmı srvis ediliyor yoksa normal pilav mı:)
YanıtlaSilpirinç saltasına bezettimde....
salata olarak servis ediliyor canım fakat hoca adına bahar pilavı dedi.bende tarifi olduğu gibi naklettim ;)
YanıtlaSil