15 Ekim 2009 Perşembe

BAHAR PİLAVI



Aslında karışık tatlardan pek hoşlanmam fakat bu pilav çok hafif olmuştu.Tarifini bir yerde görsem denemezdim ama kursta tadına bakınca yapılmaya değer olduğunu anladım tavsiye ederim.Afiyet olsun...


Malzemeler;


2 su bardağı pirinç

2 su bardağı su

½ çay bardağı sıvı yağ

1 demet taze soğan

1 demet dereotu

2 adet ince rendelenmiş havuç

8-10 adet kornişon turşu

1 limon - tuz


Yapılışı;


*Pirinçler ayıklanıp yıkanır.Tuzlu sıcak suda 15 dk. bekletilir.

*Bir tencereye 2 bardak su ve sıvıyağ konulup kaynatılır.Kaynayan suya süzdüğümüz pirinçler salınır.Suyunu çekinceye kadar pişirilir.1o dk. demlenir soğumaya bırakılır.

*Diğer tarafta taze soğanlar ve dereotu ayıklanıp yıkanır ve ince ince kıyılır.

*Kornişon turşular minik küpler halinde kesilir.

*Soğuyan pilava ince kıyılmış dereotu ve taze soğan,ince kıyılmış havuç ve kornişon turşular katılıp karıştırılır.

*Üzerine yeteri miktarda limon sıkılıp soğuk olarak servis yapılır.
NOT:Dereotu ve taze soğanlar 15 dk. kadar sirkeli suda bekletilirse mikropları ölür...

2 yorum:

  1. farklı bir tarif salata olarakmı srvis ediliyor yoksa normal pilav mı:)
    pirinç saltasına bezettimde....

    YanıtlaSil
  2. salata olarak servis ediliyor canım fakat hoca adına bahar pilavı dedi.bende tarifi olduğu gibi naklettim ;)

    YanıtlaSil