21 Aralık 2009 Pazartesi

SIGARA BÖREĞİ




MALZEMELER;

3 adet yufka
250 gr. yağlı veya lor peynir
10 dilim salam
kızartmak için yağ

YAPILIŞI;

Yufkaları 16 pasta dilimi şeklinde kesiyoruz.Peynir ve küçük doğranmış salamlarımızı karıştırıyoruz.Elde ettiğimiz iç harcı yufkanın geniş bölüme doldurup sarıyoruz.Daha önceden kızdırdığımız yağa atıp pembeleşinceye kadar kızartıyoruz.Servis tabağımızın altına kağıt havlu serersek fazla yağı emer.Afiyet olsun...

1 yorum:

  1. Çok ama çok rica ediyorum kızımın ve benim sonra bütün ailenin bayıldığı sigara börekleri benim başıma bir dert ki sormayın...
    O peynirler dışına fışkırmadan nasıl yapılır bu meret...
    Kapatın kenarlarını demeyin kapatıyorum :)
    hatta buzluğa atıp dinlendiriyorum her yolu denedim
    bana mısın demiyor :)
    deli olmamak içten değil :)

    YanıtlaSil