19 Ekim 2009 Pazartesi

VİŞNE SOSLU TAVUK GÖĞSÜ








Bu tatlının yapılışını yemekteyizde görmüştüm.Orada alt tabanında vanilyalı puding vardı ben bunu tavuk göğsüyle değiştirdim bana göre daha lezzetli oldu.Yapımı oldukça kolay ve hafif bir tatlı.Benim gibi tatlı krizi olanlara tavsiye ederim...

Malzemeler;

Tavuk göğsü için;
3 bardak süt
1,5 türk kahvesi fincanı un
1,5 türk kahvesi fincanı şeker
100 gr margarin
vanilya
arasında bir paket kakaolu pötibör

vişne sosu için;
1 paket vanilyalı puding
3,5 bardak vişne suyu

Yapılışı;
Sütü,unu ve şekeri bir tencereye alıp pişiriyoruz.Kaynadıktan sonra margarin ve vanilyamızı ekliyoruz.Tavuk göğsümüzü borcamımıza veya tepsimize döküyoruz.Bu tarif büyük tepsiler için az kalacaktır onun için küçük tepsiler kullanmanızı tavsiye ediyorum.Arasına pötibörleri sırayla yerleştiriyoruz.Bir tencereye vişne suyu ve hazır vanilyalı pudingimizi alıp karıştırarak pişiriyoruz.Vişne sosumuzu hafif ılıdıktan sonra büskivilerin üzerine döküp soğumaya bırakıyoruz.Servisin kolay olması için 2-3 saat dolapta beklemesi gerekiyor...

5 yorum:

  1. Kemalin tatısı:))
    Bende yapıyorum ellerine sağlık canım...

    YanıtlaSil
  2. Tatlınızın nefis görüntüsü var, ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  3. tatlı çok güzel görünüyor.sunumuda çok güzel.eline sağlık

    YanıtlaSil
  4. ım nefis görünüyor tatalın ellerine sağlık canım:)

    YanıtlaSil
  5. görünüşüde tadıda cok hoş ellerine saglık devamını bekliyorum:)

    YanıtlaSil