15 Ekim 2009 Perşembe

BOHÇA BÖREK


Görüntü olarak çok şık fakat biraz el oyalayıcı bir börek.Özel misafirlerimiz için uğraşmaya değecek türden.Afiyet olsun...

Malzemeler;
20-25 adet haşlanmış maydanoz sapı
½ su bardağı su
½ çay bardağı sıvı yağ
3 adet yufka
1 adet haşlanmış didiklenmiş tavuk göğsü
limon

Başamel sosu için;
1 su bardağı süt
1 çorba kaşığı un
1 tatlı kaşığı tereyağ veya margarin
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar
tuz

Üzeri için;
1 adet yumurta sarısı

Yapılışı;
Maydanoz sapları kaynar suda 10-15 dk. bekletilir.Sudan çıkarılır süzgece alınır.Haşlanmış ve didiklenmiş tavuk göğsü tereyağında tuz ve karabiberle beraber yüksek ateşte kavrulur.Sos için un ve tereyağ kavrulur.Süt ilave edip muhallebi gibi pişirilir.2 kat yufka sütlü kahve fincanının tabağı yardımıyla yuvarlak kesilir.Sıvıyağ ve su bir kapta karıştırılır.Yuvarlak kesilen yufkaların üzerine yağ ve su karışımı sürülür.Yufkaların ortasına tavuk konulur.1 tatlı kaşığı başamel sos dökülür.Yufkalar bohça şeklinde toplanır.Ağız kısmı maydanoz sapı ile bağlanır.Etrafına yumurta sarısı sürülüp önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pembeleşinceye kadar pişirilir.Sıcak olarak servis yapınız...



9 yorum:

  1. maşallah bı normal yappta bızde görelım =)

    YanıtlaSil
  2. Fatma Özmen16 Ekim 2009 07:35

    Çok Uğraştırır Bu Ya Değmez :)
    Ama Lezzetli Görünüyor Oda Ayrı =)

    YanıtlaSil
  3. nasıl değmez yesen görürsün değer mi değmez mi?tat olarakta görüntü olarakta süper..

    YanıtlaSil
  4. rahimecim tari fiçin teşekkrüler bunu önüme çıkan ilk börek fırsatında değerlendireceğim sunum çok şık
    ellerine sağlık
    öpüldünüz:)))

    YanıtlaSil
  5. Ellerinize sağlık yemek bir sannattır inşallah bu sanatı alnınızın akıyla öğrenirsiniz...

    YanıtlaSil
  6. teşekkür ederim inşallah.yemek yapmayı seviyorum bir işi sevmek başarıyı getirir diye ümit ediyorum.tekrar beklerim...

    YanıtlaSil
  7. tebrik ederim rahime çok hoş görünüyor evlilik yaradı yani:)

    YanıtlaSil
  8. evet eminecim bir hayli yaradı çok şükür :)

    YanıtlaSil