Görüntü olarak çok şık fakat biraz el oyalayıcı bir börek.Özel misafirlerimiz için uğraşmaya değecek türden.Afiyet olsun...
Malzemeler;
20-25 adet haşlanmış maydanoz sapı
½ su bardağı su
½ çay bardağı sıvı yağ
3 adet yufka
1 adet haşlanmış didiklenmiş tavuk göğsü
limon
Başamel sosu için;
1 su bardağı süt
1 çorba kaşığı un
1 tatlı kaşığı tereyağ veya margarin
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar
tuz
Üzeri için;
1 adet yumurta sarısı
Yapılışı;
Maydanoz sapları kaynar suda 10-15 dk. bekletilir.Sudan çıkarılır süzgece alınır.Haşlanmış ve didiklenmiş tavuk göğsü tereyağında tuz ve karabiberle beraber yüksek ateşte kavrulur.Sos için un ve tereyağ kavrulur.Süt ilave edip muhallebi gibi pişirilir.2 kat yufka sütlü kahve fincanının tabağı yardımıyla yuvarlak kesilir.Sıvıyağ ve su bir kapta karıştırılır.Yuvarlak kesilen yufkaların üzerine yağ ve su karışımı sürülür.Yufkaların ortasına tavuk konulur.1 tatlı kaşığı başamel sos dökülür.Yufkalar bohça şeklinde toplanır.Ağız kısmı maydanoz sapı ile bağlanır.Etrafına yumurta sarısı sürülüp önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pembeleşinceye kadar pişirilir.Sıcak olarak servis yapınız...
Malzemeler;
20-25 adet haşlanmış maydanoz sapı
½ su bardağı su
½ çay bardağı sıvı yağ
3 adet yufka
1 adet haşlanmış didiklenmiş tavuk göğsü
limon
Başamel sosu için;
1 su bardağı süt
1 çorba kaşığı un
1 tatlı kaşığı tereyağ veya margarin
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar
tuz
Üzeri için;
1 adet yumurta sarısı
Yapılışı;
Maydanoz sapları kaynar suda 10-15 dk. bekletilir.Sudan çıkarılır süzgece alınır.Haşlanmış ve didiklenmiş tavuk göğsü tereyağında tuz ve karabiberle beraber yüksek ateşte kavrulur.Sos için un ve tereyağ kavrulur.Süt ilave edip muhallebi gibi pişirilir.2 kat yufka sütlü kahve fincanının tabağı yardımıyla yuvarlak kesilir.Sıvıyağ ve su bir kapta karıştırılır.Yuvarlak kesilen yufkaların üzerine yağ ve su karışımı sürülür.Yufkaların ortasına tavuk konulur.1 tatlı kaşığı başamel sos dökülür.Yufkalar bohça şeklinde toplanır.Ağız kısmı maydanoz sapı ile bağlanır.Etrafına yumurta sarısı sürülüp önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pembeleşinceye kadar pişirilir.Sıcak olarak servis yapınız...
maşallah bı normal yappta bızde görelım =)
YanıtlaSilbuyrun gelin göstereyim..
YanıtlaSilÇok Uğraştırır Bu Ya Değmez :)
YanıtlaSilAma Lezzetli Görünüyor Oda Ayrı =)
nasıl değmez yesen görürsün değer mi değmez mi?tat olarakta görüntü olarakta süper..
YanıtlaSilrahimecim tari fiçin teşekkrüler bunu önüme çıkan ilk börek fırsatında değerlendireceğim sunum çok şık
YanıtlaSilellerine sağlık
öpüldünüz:)))
Ellerinize sağlık yemek bir sannattır inşallah bu sanatı alnınızın akıyla öğrenirsiniz...
YanıtlaSilteşekkür ederim inşallah.yemek yapmayı seviyorum bir işi sevmek başarıyı getirir diye ümit ediyorum.tekrar beklerim...
YanıtlaSiltebrik ederim rahime çok hoş görünüyor evlilik yaradı yani:)
YanıtlaSilevet eminecim bir hayli yaradı çok şükür :)
YanıtlaSil